+381652030017 office@nikolinamil.com
Izaberite stranicu

Dete u periodu od navršenih godinu dana do napunjene treće godine, često prolazi kroz jako buran period u toku svog razvoja. Studije su pokazale da se detetov mozak razvije čak do 85% od ukupnog razvoja do treće godine i zato je taj period detetov života u isto vreme važan, a u isto vreme i buran. Mnoge roditelje te promene u ponašanju deteta mogu zbuniti, ali i zabrinuti.

 

Zašto dete baca hranu i kako ga naučiti da to ne radi?

Jedno od ponašanja koje može zbuniti roditelje je kada dete počne da baca hranu. To ponašanje može biti izvor frustracija za roditelje, međutim, ono ima određenu funkciju u detetovom razvoju. Više o tome šta detetu znači bacanje hrane i kako se nositi sa tim, pogledajte u videu u nastavku  ⤵

Ukoliko dete i nakon navršenih tri godine i dalje veoma često baca hranu, pokazuje neko drugo neobično ponašanje za stolom koje nije adekvatno razvojnom nivou deteta, potrebno je konsultovati se sa profesionalnom osobom kako biste stekli bolji uvid zašto se to događa.

Pojačana potreba za dete bude uz roditelja

Pogledajte u kratkom videu zbog čega dete u periodu od trinaestog meseca do dvadesetog meseca može da pokaže pojačanu potrebu da bude uz svog roditelja koji najčešće zadovoljava osnovne detetove potrebe ⤵.

S obzirom da su u ovom periodu očekivani ispadi nezadovoljstva, protesta i besa, u tekstu “Zašto je vaše dete besno?” možete više saznati o tome zašto se to dešava i kako reagovati u tim situacijama.

Ukoliko želite da mi postavite pitanja na koje ćete odgovor dobiti u kratkom videu na mojm društvenim mrežama, pišite mi na imejl: office@nikolinamil.com ili mi jednostavno postavite pitanje u poruci preko Instagrama ili Facebook-a .

%d bloggers like this: