+381652030017 office@nikolinamil.com
Izaberite stranicu

Roditeljstvo je dugoročna investicija. Kada prvi put postanete majka ili otac, niste sigurni u kakvu avanturu zaista ulazite. Koliko god bili uspešni na drugim poljima u životu, izazovi na koje nailazite kada dobijete dete, mogu vas “poljuljati” i otkriti vam da neke veštine ipak niste dovoljno razvili. Ovo dugo putovanje i najveća životna investicija sa sobom nosi i pozitivna i negativna osećanja. Određen broj ljudi lako izlazi na kraj sa nefukcionalnim emocijama, dok drugima treba mala podrška, razgovor ili neka dodatna edukacija.

Roditeljstvo je skup veština koje se uče i svako ko je spreman da radi na sebi i da se menja, može postati baš onakav roditelj kakav je oduvek želeo da bude.

Deca brzo rastu i sada je pravo vreme da investirate u svoju ličnu promenu kako bi bili najbolji uzor svom detetu i kako bi ono odraslo u osobu kojom ćete biti ponosni jednog dana.

U nastavku se možete upoznati sa trenutno otvorenim programima usvajanja novih roditeljskih veština i ličnog razvoja.

Individulne uživo i online edukacije

Više informacija

Kada se radi individualno sa roditeljem ili oba roditelja, ceo program se prilagožava individualnim potrebama razvoja roditelje i deteta. 

Individualni jedan na jedan rad sa roditeljem (ili oba roditelja) izgleda tako što se na prvom susretu definišu polja na kojima roditelji žele da rade, i postave ciljevi, kao i vremenski okvir u kom periodu će edukacija trajati. 

Nakon toga, susreti se organizuju jednom ili dva puta sedmično, u zavisnosti od potrebe i vremenske mogućnosti roditelja.

Nakon svake petog ili desetog susreta procenjuje se napredak, i ukoliko je potrebno postavljaju se novi ciljevi koje je potrebno ostvariti. 

 

office@nikolinamil.com

Ukoliko želite da zakažemo naš prvi susret i da krenemo sa individualnom edukacijom, slobodno mi pošaljite imejl sa pitanjem.

Više informacija

Ova imejl radionica se odvija kroz imejl komunikaciju sa mnom i osmišljena je za roditelje koji nemaju vremena da svake sedmice izdvajaju po sat vremena za rad na ličnom i roditeljskom planu. Imejl radionice se prilagođavaju ličnim potrebama.

Kroz imejl radionicu možete naučiti kako da prepoznate i regulišete emocije kod sebe i deteta, ali isto tako možete:
 • otkriti svoje emocionalne blokade koje vam ne dozvoljavaju da budete roditelj kakav biste voleli da budete; 
 • dobijete alate kako da te emocionalne blokade prevaziđete i budete zadovoljniji sobom u ulozi roditelja;
 • poboljšate atmosferu u svom domu i ostvarite bolju saradnju sa partnerom i detetom;
 • poboljšati kvalitet svog života i života vaše porodice. 

Online program “Saradljivo dete kroz smireno i dosledno roditeljstvo”

Ovaj online program se realizuje sa koleginicom Manuelom Kamikovski, autorkom bloga Mamino vreme.

Ovaj program se dešava samo jednom godišnje, i traje šest meseci intenzivnog rada na ličnoj promeni u oblasti roditeljstva!

Program se ponovo otvara 20. februara 2020. godine

Polaznici prvog online programa kažu sledeće:

Od kako sam se priključila programu koje vodite vi i Manuela, osećam se samopouzdanije kada je u pitanju veliki životni poziv – roditeljstvo. Raduje me kada vidim da ima novih objava u grupama, jer znam da ću pročitati još nešto novo. I rado vežbam i primenjujem na deci. Ima rezultata, iako i dalje bude situacija kada ne odreagujem u skladu sa onim što učimo od vas.

 

Bojana R.

Mnoge stvari su me dotakle i podstakle da se zapitam i uvidim šta mogu drugačije, bolje da činim (a to proizilazi od drugačijih misli i perspektiva mog gledanja). Proces suočavanja sa ličnim “greškama” nije ni malo prijatan. Pokreće me vera da ću se u budućnosti lakše nositi sa izazovima i osećati zadovoljno u svojoj koži, sa svim vrlinama i manama. Ja na ove vežbe koje radimo gledam šire (od oblasti roditeljstva), i vidim da neke mogu da se primene i u komunikaciji i odnosu sa partnerom, prijateljima… Zapravo, ovo doživljavam kao rad na sebi, i menjanjem sebe u pozitivnom smeru, menjaju se i okolnosti u kojima se nalazim.

Dragana S.

Ovo je program za vas ako:
 • Želite srećno i zdravo dete sa srećnim i zadovoljnim roditeljima;
 • Imate utisak da vas dete ne sluša, da ne sarađuje, da morate više puta da ponovite isti zahtev;
 • Prepoznajete da se kod vas u tim izazovnim situacijama javlja osećaj nemoći, ljutnje i da vam je teško da ostanete strpljivi i dosledni kako ne biste odreagovali naglo, ljutito i uz vikanje;
 • Ne osećate se dobro kao roditelj i počinjete da imate loše mišljenje o sebi kao roditelju, kao da negde “gubite”;
 • Nemate samopouzadanja kao roditelj.

Kako vam ovo zvuči?

 • Manje stresa i napetosti, a više sreće i smeha u našoj porodici.
 • Imam bolju kontrolu nad sobom.
 • Imam bolju komunikaciju sa detetom.
 • Imam više strpljenja u svakoj situaciji bez obrzira na uslove.
 • Više uživamo u svakom trenutku.
 • Usklađeni su stavovi i postupci sa partnerom u vezi vaspitanja deteta.
 • Znam šta mogu učiniti u izazovnim situacijama kako bih pružila adekvatnu podršku detetu.

Ovo NIJE program za vas ako:

 • Kažnjavanje vidite kao legitimnu tehniku u vaspitanju deteta
 • Mislite da jedino dete treba da se menja
 • Mislite da ćete samo slušanjem vebinara dobiti saradljivo dete
 • Mislite da je nepotrebno raditi na sebi
 • Mislite da su isključivo drugi odgovorni za vaše roditeljske izazove
 • Želite da vas dete posluša iz prve bez pogovora

U nastavku pogledajte pakete online programa “Saradljivo dete kroz smireno i dosledno roditeljstvo” koje smo spremili za vas:

manuelainikolina@gmail.com

Ukoliko želite da saznate više informacija o online programu “Saradljivo dete kroz smireno i dosledno roditeljstvo”, ili ukoliko želite da budete obavešteni kada se budu otvorile prijave za program, pišite nam i mi ćemo Vas staviti u listu zainteresovanih tako da ćete prvi saznati kada se otvore prijave!

%d bloggers like this: