+381652030017 office@nikolinamil.com

Postavljati granice detetu je jedan od najizazovnijih delova roditeljstva i mnogi roditelji, koji dolaze na savetovanje, to iznose kao jedan od njihovih najvećih problema. Da izazov bude još veći, najavljuje se da nacrt novog zakona o porodici i dečijim pravima ulazi u skupštinsku proceduru, a po tom nacrtu, dete će imati pravo da fizičko nasilje roditelja prema njemu, može da prijavi Centru za socijalni rad ili školi. Mnogi roditelji su zabrinuti u vezi sa ovim zakonom zato što se boje da li će njime izgubiti autoritet nad detetom, a da će započeti vladavina razmažene dece, bez ijedna granice, koja veruju da imaju pravo, a još uvek ne znaju kako da preuzmu odgovornost.  

Sa profesionalne strane, smatram da je doneti zakon o zabrani fizičkog kažnjavanja deteta i u prodicama, jako važan i dobar za razvoj društva. S druge strane, pitam se kako će se to proceduralno kontrolisati i da li će roditelji imati pravu podršku od strane državnih organa kada je edukacija u pitanju. Verujem da nijedan roditelj ne treba da čeka donošenje zakona, već da je potrebno da edukuje i nauči jedan drugačiji način postavljanja granica, a opet da zadrži autoritet u odnosu sa svojim detetom

U ovoj #5 epizodi podkasta centra za jačanje porodice “Siguran roditelj”govorim o autoritetu koji može da se uspostavi na jedan nežan i strpljiv način. Poseban akcenat stavljam na najčešće izazove roditelja i njihove predrasude koje ih sprečavaju da uspostavljaju zdrav autoritet. 

Petu epizodu Autoritet kroz nežno postavljanje granica možete poslušati ovde  👇👇👇A

Stavite 🎧 na 👂, uključite 🔊 i uživajte sa mnom 🥰

Podkast “Siguran roditelj” možete slušati i na drugim podkast platformama: 

Youtube 

Spotify

Breaker

RadioPublic

PocetCasts

Google Podcasts

Ukoliko želite da budete deo mog podkasta i da postavite neko pitanje na koje biste voleli da Vam odgovorim u podkastu, slobodno mi pišite svoja pitanja na imejl: office@nikolinamil.com .