+381652030017 office@nikolinamil.com

Prestani da vičeš kako bi te dete čulo

Deca nekad zaista mogu da budu “nemoguća”, “neposlušna”, “bezobrazna” ili “nezahvalna”. U ovakvim situacijama roditelji u većini slučajeva osećaju ljutnju na svoje dete i počnu  da viču i naređuju. Dete se pokunji i smiri. Ovaj postignuti rezultat je trenutan, zato što već posle tri dana, dete nastavi da pokazuje isto ono neadekvatno ponašanje ili, još gore, to nastavi da radi negde drugo gde ga roditelj ne vidi. Negde su skoro svi roditelji svesni da vikanje i jako izražavnje ljutnje neće puno pomoći, ali u tim trenucima “izgube kontrolu” i viču na dete. Nakon toga, sledi osećanje krivice zbog toga što ste vikali na dete, a nije trebalo.

Ukoliko se i vama događa da “gubite kontrolu” i upadate u jaku ljutnju i vičete na svoje dete. Znate da to nije dobro niti za njegovo vaspitanje, niti za stvaranje kvalitetnog odnosa između vas i vašeg deteta, želite da menjate svoje ponašanje i primenjujete mnogo efikasnije strategije vaspitavanja svog deteta, onda ste na pravom mestu.

Zakažite svoju prvu koučing sesiju. Ukoliko ste zainteresovani za grupnu radionicu na ovu temu, pošaljite poruku sa svojim podacima (ime i prezime, broj telefona i email) i kada se grupa bude oformila, mi ćemo vas obavestiti o detaljima održavanja radionice.

Uvek možete da postavite pitanje stručnoj osobi u vezi sa ovom ili bilo kojom drugom temom.

%d bloggers like this: