+381652030017 office@nikolinamil.com

Trening “Dovoljno dobar roditelj”

Program za roditelje “Dovoljno dobar roditelj”  pomaže roditeljima da dobiju uvid o to koje su to potencijalno opasne životne zamke u koje je moguće uvući svoje dete, kako ih kroz zdravu komunikaciju sa detetom izbeći, i kako stvarati pogodnu sredinu da se njihova  deca razvijaju u emocionalno zdrave i stabilne osobe.

Najveća snaga ovog programa je njegov preventivni karakter: sprečavanje nastanka psihičkih poremećaja u odraslom dobu.

Ovaj trening je praktičan, racionalan i detaljan vodič za roditelje koji kombinuje podatake i uvide iz kredibilnih istraživanja, teorijskih postavki shema psihoterapije, psihoterapijskog iskustva osnivača (Džon i Karen Luis), kao i njihovog roditeljskog iskustva.

 

Trening „Dovoljno dobar roditelj“ („Good enough parenting“) je doživeo veliku popularnost  u Singapuru, Australiji i SAD i hiljade porodica i staratelja je bilo uključeno u treninge i prošlo obuku.

Kroz trening učesnici se upoznaju sa četiri bazične emocionalne potrebe i dobijaju objašnjenja zašto je zadovoljenje ovih bazičnih emocionalnih potreba od najveće važnosti za razvoj emocionalno zdravog, zrelog i stabilnog deteta.
Istraživanja su pokazala da  kada bazične emocionalne potrebe u detinjstvu nisu zadovoljene, može doći do razvoja “životnih zamki” (shema) koje negativno utiču na kvalitet života odraslog, njegove životne izbore (partnera, karijere, načina života itd), i na psihičko i (čak) fizičko zdravlje.
Bazične emocionalne potrebe svakog deteta su:
  • Povezanost i prihvatanje
  • Zdrava autonomija (samostalnost) 
  • Razumne granice 
  • Realistična očekivanja
Ne postoji idealan roditelj, ali program “Dovoljno dobar roditelj” pruža korak-po-korak vodič kako da roditelji zadovolje ove detetove potrebe, i kako da obezbedi dovoljno dobro roditeljstvo sa ciljem da spreči da se kod deteta razviju “životne zamke”.
Učesnici na treningu dobijaju praktične savete i alate kako da:
  • izbegavaju iscrpljujuće i neadekvatne poruke ka detetu kojima se sprečava zadovoljenje bazičnih emocionalnih potreba;
  • kako da izbegnu ulaženje u nepotrebne konflikte koji kvare kvalitet odnosa sa detetom;
  • kako da obnove već “pokvarene” odnose sa tinejdžerima i decom koja su već odrasla.

Kome je namenjen: Svima koji učestvuju u odgajanju i vaspitanju deteta starosti od 0 do 17 godina ( roditelji, staratelji, bake i deke).

Predavači:

Dr Katarina Višić, lekar i psihoterapeut, sertifikovani moderator programa Good Enough Parenting

Nikolina Milosavljević, psiholog,  psihoterapeut ps, kouč za roditelje i sertifikovani moderator  programa Good Enough Parenting

Ukoliko ste zainteresovani da se prijavite na ovaj program pošaljite poruku na koucingzaroditelje@gmail.com ili pozovite 065/20 300 17.

Bićete obavešteni kada se program bude organizovao.

%d bloggers like this: