+381652030017 office@nikolinamil.com

U predškolskom period razvoja deteta, česte su faze stabilizacije i destabilizacije koje se smenjuju na svakih 6 meseci. Kada dete napuni 5 godina, ono ulazi u fazu stabilizacije u ponašanju što i roditelji primećuju: dete pokazuje želju da pomaže u kući, nema česte izlive nezadovoljstva i protestva (koji su bili prisutni u toku 4.godine), uživa u praćenju rutine koje su zajedno sa roditeljima napravili. Na primer, voljno je da legne da spava onda kada se dogovori sa roditeljima (nakon pročitane jedne priče).

Međutim, kada dete napuni pet i po godina, i kada uđe u fazu emocionalne destabilizacije, situacija se može promeniti u ponašanju, tako što će izbegavati da poštuje već dogovorena pravila. Šta se tačno dešava u glavi petogodišnjaka kada uđe u fazu destabilizacije, pogledajte u kratkom videu. 

Ukoliko želite da mi postavite pitanja na koje ćete odgovor dobiti u kratkom videu na mojm društvenim mrežama, pišite mi na imejl: office@nikolinamil.com ili mi jednostavno postavite pitanje u poruci preko Instagrama ili Facebook-a .