+381652030017 office@nikolinamil.com
Izaberite stranicu

Deca u periodu od treće do šeste godine stalno prolaze kroz faze stabilizacije u fazu destabilizacije na skoro svakih šest meseci. Često se dešava dete u jednom trenutku pokazuje saradljivost, poštuje dogovorena pravila sa svojim roditeljima, generalno je raspoloženo, a onda polako, kako ulazi u fazu destabilizacije, počinje da pokazuje nesaradljivost i razdražljivost. Ta razdražljivost potiče od njihove unutrašnje uznemirenosti, koja se javlja zbog razvojnih promena kroz koje prolaze (A. Gesel).

 Kada dete uđe u treću godinu svog života, roditelji osete blago olakšanje u poređenju sa celom drugom godinom detetovog života, koja je poznata kao veoma izazovan period u detetovom razvoju. Za razliku od dvogodišnjaka, veoma  je prijatno biti u društvu trogodišnjaka zato što se oni osećaju prijatno, pa samim tim se i ponašaju prijatno. 

 

Više o tome koje ponašanje možete očekivati od strane trogodišnjaka, pogledajte u kratkom video odgovoru 

 

Ukoliko želite da mi postavite pitanja na koje ćete odgovor dobiti u kratkom videu na mojm društvenim mrežama, pišite mi na imejl: office@nikolinamil.com ili mi jednostavno postavite pitanje u poruci preko Instagrama ili Facebook-a .

%d bloggers like this: