+381652030017 office@nikolinamil.com

Najteži deo vaspitanja jeste postavljanje granica. Većina roditelja ima isti cilj, a to je da pomognu svom detetu da nauči važne životne i socijalne veštine koje će im pomoći da žive svoj život u miru i ispunjeni zadovoljstvom. Kako bi se postigao ovaj cilj, potrebno je dete naučiti šta su to granice i zašto je važno uvažavati ih i poštovati, kao i zbog čega, kada dete živi u okviru tih granica, može imati kvalitetan život. Izazov u tom procesu nastaje kada roditelj nije siguran da li postavljanje granica radi na pravi način, kako to da izvede a da bude što manje napetosti, neslaganja i svađe, zato što, koliko god je važno naučiti dete granicama, bitno je detinjstvo bude ispunjeno pozitivnom atmosferom, kao i osećanjem prihvaćenosti i sigurnosti. 

U ovom video 👇👇👇sam pokušala da složen proces postavljanja granica detetu pojednostavim što je više moguće i dajem vam tri praktična pitanja koje je važno postaviti samom sebi pre nego povučete bilo koji korak u procesu postavljanja granica. 

 

Ukoliko želite da mi postavite pitanja na koje ćete odgovor dobiti u kratkom videu na mojm društvenim mrežama, pišite mi na imejl: office@nikolinamil.com ili mi jednostavno postavite pitanje u poruci preko Instagrama ili Facebook-a .